שתן חלש

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/01/2016 | 13:14 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 37 ניגשתי לאורולוג לאבחון כללי ללא בעיות מיוחדות או סימפטומים. לאחר כל הבדיקות, כולל דם שתן אולטראסאונד ורקטלית, מדד את מהירות השתן והחליט שעל סמך השתן האיטי יש בעיה. על מנת לפסול בעיה בפרוסטטה נתן לי אומניק ל 3 חודשים, ומהירות השתן לא השתנתה. עכשיו הוא רוצה לבצע ציסטוסקופיה ואני נורא מפחד. אני מרגיש בריא, ואני לא אוהב לקחת מכונית בריאה למוסך ולצאת איתה מקולקלת, וזה קרה לי כמה פעמים :) מקריאה הבנתי שיכולה להיות האופציה הפשוטה שפשוט יש לי שריר חלש בשלפוחית, ואז אין מה לעשות. האם לא נכון יהיה פשוט לעקוב אחר העניין ולבצע בדיקת יורופלו נוספת כל שנה ורק במידה והזרם נחלש עוד יותר להתקדם עם הציסטוסקופיה ? תודה

שלום יובל. אני לא כל כך מבין את הסיפור. אתה לא סובל משום סמפטומים? זרם השתן חלש וזה לא מפריע לך בכלל? אין בעיה אחרת? אני לא רוצה לייעץ כשאין לי את מלוא המידע. באופן כללי צריך להבין אם יש משהו בכל הבדיקות, מעבר למהירות הזרימה, שמעיד על כך שהשלפוחית או הכליות שלך נפגעות מזה.

24/01/2016 | 22:38 | מאת: יובל

תודה רבה על התשובה דוקטור אין שום דבר אחר בכל הבדיקות. כלום. ניגשתי לאורולוג כי הרגשתי שאני נותן שתן בתכיפות, וקם באמצע הלילה לשירותים, זה גם נעלם ... לדעתי סתם חבל לבצע בדיקה כל כך פולשנית בלי שום בעיות

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית