סרטן אשכים-סמינומה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/01/2016 | 11:11 | מאת: אבי

שוב שלום ד"ר גל קרן פז היקר. קודם כל תודה רבה על תשובתך המקצועית והמלאה,ישר כוח. תוצאות הפתלוגיה הגיעו והתבשרתי שיש לי PURE SEMINOMA. בהמשך לשאלותיי שכבר ענית לי,צצו עוד כמה שאלות ואודה לך אם תוכל לענות גם עליהם. 1.אם היום אני יודע שיש לי סמינומה,האם ייתכן מצב שלאחר הכימותרפיה במידה וישארו גידולים,אני כן יעבור ניתוח לכריתת קשרי הלימפה? 2.הבנתי שבסוג של סמינומה,אין טרטומה.מה הסיכוי שבכל זאת יתפתח לי בגידולים שיש לי בבטן סוג של טרטומה בזמן טיפולי הכימותרפיה ולאחריהם?לפי מה שהבנתי,הכימותרפיה לא משפיעה על הטרטומה. 3.אחד הרופאים האונקולוגים שבדק אותי אמר לי שבעיקרון סמני הסרטן בדם(המרקרים)לא כ"כ תואמים לגודל הגידולים. אצלי, הגידולים בבטן הם 6ס"מ ולפי המרקרים,לדבריו של הרופא,הגידולים אמורים להיות הרבה יותר קטנים-אבל איך הוא אמר-"זה מה יש". שאלתי היא-איך יכול להיות מצב כזה שהמרקרים לא תואמים לגודל של הגידולים בצורה קיצונית יחסית לדברי הרופא? -דבר שני,הבנתי שבפעם הבאה שאני אעבור בדיקת הדמיה היא רק לאחר טיפולי הכימותרפיה ובעצם חוץ מבדיקת המרקרים שאעבור כל מחזור טיפולים לא אעבור שום בדיקה כדי לדעת מה קורה ב"בפנים". שאלתי היא איך הרופאים יכולים לדעת שהגידולים לא גודלים יותר ואפילו יכולים לטפס למעלה לכיוון החזה והריאות אם מסתמכים רק על המרקרים שכמו במקרה שלי,תוצאות המרקרים בכלל לא בכיוון? אצלי התוצאות הם: LDH-363 AFP-1.8 BHCG-10.6 תודה מראש אבי

06/01/2016 | 22:48 | מאת: אבי

היום התבשרתי שרוצים להוריד לי את התרופה בלאומיצין מהטיפול כי תפקודי הריאות שלי יצאו לא משהו. בעיקרון הייתי צריך לקבל BEP*3-ז"א-שביום הראשון של הטיפול מקבל BEP ומהיום השני עד החמישי מקבל רק EP ושוב ביום ראשון מקבל רק את הבליאומיצין.ככה 3 מחזורים. עכשיו הרופא מתכוון לתת לי 4 מחזורים רק של EP.ז"א-מיום ראשון עד חמישי EP וזהו.ככה ארבעה מחזורים. שאלתי שלי הכ"כ חשובה היא-האם EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3??? מבחינת ריפוי והריסת התאים הסרטניים?האם עכשיו סיכויי ההחלמה שלי יורדים בעקבות הוצאת תרופת הבליאומיצין? תודה אבי המודאג.

שלום אבי. 1. אחרי כימותרפיה לסמינומה, מנתחים רק אם יש גידולים מעל לגודל סף מסויים ואם יש בהם קליטה ב-PET, כך שחושדים שעדיין נשארה בהם מחלה פעילה. 2. תיאורטית יש סיכוי שסמינומה יתפתח ללא-סמינומה, אבל זה נדיר. הסיכוי שמה שיהיה ברטרופריטוניאום הוא טרטומה כשמה שהיה שהיה באשך הוא רק סמינומה הוא קטן מאוד. 3. קשה להתרשם מהמרקרים כשמדובר בסמינומה. אם הם עולים, הם לא עולים בצורה משמעותית. לגבי המעקב ההדמייתי. הפרוטוקול מבוסס על זה שרוב האנשים מגיבים טוב לטיפול, והגידולים קטנים. לכן, אין טעם לבצע הדמיה בין מחזר טיפול אחד למשנהו.

בנוגע לשאלתך הנוספת. כן פרוטוקול של EP כפול 4 שווה ל-BEP כפול 3. בגלל החשש מתופעות הלוואי הריאתיות של בליאומיצין, יש מקומות גדולים בעולם שמעדיפים לתת מראש פרוטוקול של EP כפול 4.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית