שונות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/12/2015 | 23:17 | מאת: דוד

1-איך בודקים מצב של הכליות ? 2-האם היא משפיע על מצב הזיקפה ? 3-מה זה אנרגית הכליות ? 4-PSA כמה צריל להיות הנורמלי לגיל 71 ?

שלום דוד, אענה לשאלותיך לפי הסדר. 1 - זה תלוי למה אתה מתכוון במצב הכליות. עקרונית שתי בדיקות הן תפקודי כליות שזו בדיקת דם והשניה זה אולטרה-סאונד של הכליות. זה תלוי מה בדיוק צריך לבדוק. 2 - מצב הכליות בדרך כלל לא משפיע על הזקפה. בעיות בזקפה נובעות מדרך כלל מבעיות כלי דק או עצבים באזור או בגלל תופעות לוואי של תרופות. 3 - אני לא מבין למה אתה מתכוון באנרגית הכליות. 4 - אין PSA נורמלי. בכל ערך של PSA יש סיכוי לגלות סרטן ערמונית אם נעשה ביופסיית ערמונית. ככל שערך ה-PSA עולה גם עולה הסיכון לאבחון סרטן ערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית