נפרוסטומים - דלקות שתן חוזרות - דחוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/10/2015 | 18:59 | מאת: נטע

אמי בת 69, לפני כשנה נמצאה לימפומה באגן שפגעה בדרכי השתן. מאז היא נמצאת עם נפרוסטומים. בחודש מרץ סגרנו את הנפרוסטומים למשך חודשיים, כדי לבדוק את המעברים, אכן יצא שתן אך החלו כאבי בטן בלתי נסבלים והחזרנו את הנפרוסטומים. בחודש מאי בוצעה בדיקת פט-סיטי וראו כי הגידול לא קיים. בנוסף בחודש יולי בוצעה בדיקת סיטי שבמהלכה ראו כי ישנה היצרות באחד מצינורות השתן ולכן החליטו להשאיר את הנפרוסטומים. לפני חודש בוצעה בדיקה של הזרקת יוד דרך הנפרוסטומים ונצפה כי המעברים בסהכ תקינים. אך ברגע שסגרנו את הנפרוסטומים החלו כאבים בכליות. הבעיה הגדולה עם הנפרוסטומים מעבר לאי הנוחות היא שכל הזמן יש לה דלקות בדרכי השתן, מקבלת אינסוף אנטיביוטיקות. הלכנו לפרופסור באופן פרטי והתאכזבנו מהשירות ומהיחס. אנחנו פשוט מיואשים... אשמח מאוד אם תוכל לתת לנו קצה חוט לפתרון של הבעיה...

שלום נטע. אני מבין שהיא כרגע ללא עדות של מחלה. כדאי לחזור על הבירור של מיקום ההיצרות או ההפרעה לזרימת השתן מהכליות ולשלפוחית. במידה ומאבחנים את הבעיה, בחלק מהמקרים ניתן לתקן אותה בניתוח. אפשרות אחרת היא להכניס צינורות פנימיים לשופכנים במקום הנפרוסטומיות. זה יכול להוריד את כמות הכאבים, אבל גם באפשרות הזאת מדובר בגופים זרים שנמצאים במערכת השתן ויכולים לגרום לזיהומים חוזרים.

15/10/2015 | 10:59 | מאת: נטע

לפני כשנה שמו 2 סטנטים, אך מכיוון שהדלקות חזרו הוציאו והחזירו את הנפרוסטומים. האם יש אורולוגים פרטיים שיכולים ללוות אותנו בתהליך הניסוי והתעייה? כשאושפזנו בבית חולים ציבורי, לא קיבלנו מענה לבעיה. אנחנו חסרי אונים...

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית