בעיה חדשה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/09/2015 | 17:42 | מאת: שאלה

אבי בן 82 עם סרטן התחלתי בפרוסטטה כבר כמה שנים. בעקבות ניתוח כללי נוצרה חסימה והיה עם קטטר מספר שבועות. מטופל באומניק. לא נותח. קיבל גם 3שבועות אנדרוקור. וחל שינוי לטובה החסימה נעלמה השלפחוית עברה מ290 ל65. עכשיו ממשיך באומניק 1 ביום. מטופל רק בנוסף כללי באמלו ללחץ דם וגלוקפוז לסכרת לא גבוהה. הבעיה שיש לו תכיפות לשתן ביום ובלילה קם מספר פעמים ועכשיו הוא קם בבוקר והטיל שתן ללא שליטה במיטה.גילה זאת בבוקר. כלומר לא התעורר! על מה זה מעיד. מה עשוים? האם יש סיבה ליש לבדוק מדוע? איך מונעים? הוא לקח כמה ימים מוסקול. איך להתקדם במצב כזה? תודה

שלום. בריחת שתן יכולה להיות מכמה סיבות. הייתי מתחיל את הבירור בבדיקות שתן רגילות, לראות האם יש חשד לדלקת בדרכי השתן שעלולה להחמיר את הסמפטומים, ובדיקה של כמה שתן נשאר בשלפוחית לאחר השתנה, כדי לראות שלמעשה הוא לא באצירת שתן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית