תוספי אבץ למניעה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/02/2011 | 14:03 | מאת: שרון

ד"ר ליבוביץ' שלום, יש לי במשפחה היסטוריה של סרטן הערמונית. לאחרונה קיבלתי המלצה להתחיל ליטול תוספי אבץ כמניעה, האם יש בסיס להמלצה זו? הם אתה ממליץ ליטול תוספים אלה ואם כן באיזה מינונים. תודה רבה

13/02/2011 | 14:30 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום רב, נעשו ניסיונות אחדים בעולם בתחום הטיפול המניעתי לסרטן הערמונית. כמעט כל המחקרים היו שליליים (דהיינו לא הדגימו אפקט מגן לטיפול שנבדק) ואבץ בכלל זה - כלומר זה לא יעיל. עבודה מפורסמת אחרת בדקה האם תוספים של ויטמין E וחומר הנקרא סלניום מפחיתים את הסיכון לסרטן הערמונית. נמצא כי שילוב זה לא הקטין את הסיכון לסרום אך כן הגביר את הסיכון לסוכרת. לכן, לקיחת תוספים "טבעיים" רק ליתר ביטחון לא תמיד מספקת את הביטוחן שביקשת. כיום החומרים היחידים שיש להם השפעה מגינה מפני סרטטן הערמונית הן תרופות המשנות מסלול הורמונלי ספיציפי בתוך הערמונית עצמה. עם זאת, צריך לבחון אם ראוי לקחת טיפול כזה לכל החים רק כדי למנוע סרטן. - שוב אלה החלטות טיפוליות אותן לא ניתן לקבל באינטרנט אלא במפגש עם הרופא. כל טוב, ד"ר דן ליבוביץ

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית