בעיה בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/06/2011 | 14:19 | מאת: ערן

שלום ד"ר ליבוביץ', מזה זמן רב (שנים) לאחר שאני משתין ויוצא מהשירותים, יש לי דליפת שתן שמרטיבה את התחתונים. זה קורה כמעט כל פעם. הייתי לאחרונה אצל אורולוג שטען שמקור הבעיה הוא שהקצה של הפין (בסוף הצינור שמוביל את השתן) אינו פתוח לגמרי אלא רובו פתוח ובקצה הוא סגור. אז הוא טוען שבצינור הזה נאגר שתן, וכאשר אני זז, יוצא מהשירותים וכו', השתן יוצא. אני בן 28, והוא כלל לא ביצע בדיקה רקטלית כיוון שאמר שאני צעיר בשביל בעיות ערמונית. הוא אמר שיש אפשרות לבצע ניתוח כדי לפתוח את היציאה של השתן, אך הוא אינו ממליץ. השאלות: 1. האם ההסבר שלו הגיוני מבחינתך? 2. האם אתה מכיר את התופעה הזו, ויודע אולי האם יש לה מונח רפואי (כדי שאוכל לקרוא עליה)? 3. האם אצטרך לשים כל החיים פד בתחתונים כדי שיספוג את דליפת השתן? תודה רבה !!

13/06/2011 | 16:36 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

אם אני מבין אתה מה שנאמר לך נכון הוא מכוון לכך שיש לך היצרות בפתח הפין מה שמכונה meatal stenosis כמובן אין לי דרך לאשר שאכן בכך המדובר מבלי לבדוק אותך ואני אישית מאמין שיש מקום לבדוק אותך בצורה מעמיקה יותר לפני החלטה על ניתוח הגם שמדובר בניתוח קטן

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית