האם מדובר בסרטן האשכים?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/04/2020 | 18:24 | מאת: גלייד

ברשותי אשך יחיד, עברתי כריתת אשך לפני בערך 13 שנה עקב אשך טמיר.. כבר במשך תקופה ארוכה אני חושב ואפילו שנים קיים אצלי באשכים כמו גוש לבן כזה.. לא משהו גדול או מורגש מדי.. רק אם לוחצים טיפה את האשך מבחינים בגוש קטן בצבע לבן.. האם זאת סיבה לדאגה? מה עושים כשיש רק אשך יחיד? והאם אפשרי לשתול אשך תותב?

שלום. קודם כל צריך להיבדק אצל אורולוג ואולי אפילו לעשות אולטרהסאונד של האשכים. אחרת אי אפשר באמת לדעת, וכשאנחנו מדברים על חשד לסרטן אשכים, מדובר בסיכון משמעותי. זה שאתה אומר שזה קיים שנים, או שאתה רואה את הצבע של זה, מוריד קצת את החשש. סרטן אשכים זה משהו שמתפתח מהר יחסית, ולא רואים את הצבע של זה, אלא זה משהו שמרגישים בתוך האשך. אפשר להשתיל תותב כמובן במקום שהיה האשך השני. שורה תחתונה, קבע תור לאורולוג בהקדם ולך להיבדק.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית