fusion transperineal

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

13/02/2020 | 09:26 | מאת: בוריס

שלום, עקב תוצאות MRI ערמונית ( PI RADS 3) הומלץ לי לבצע ביופסייה fusion . רופא שהתייעצתי איתו המליץ לי לעושת fusion transperineal במרפא פרטית בהרדמה כללית. האם ביופסיה בשיטה הנ"ל יותר מתקדמת ? יותר טובה ? אני הבנתי שהיא מאשפרת הבחנה יותר מדויקת עקב יכולת להגיע ליותר מקומות בבדיקה ומונעת זיהומים. אני בהתלבטויות אם בדיקת כזאת די נפוצה בישראל ואם היא לא מה שנקרא over ועושים אותה רק במקרים מיוחדים. או שזאת בדיקת שנכנסה כבר לשימוש רחב בישראל? באיזה בית חולים בישראל עושים אותה? תודה מראש

שלום בוריס. כשרואים אזור חשוד לסרטן ערמונית ב-MRI, גם אם זה דרגת חשד נמוכה יחסית כמו אצלך, כדאי לעשות ביופסיה מכוונת לאזור כדי לדעת אם מדובר בסרטן או לא. זה נעשה בטכנולוגיית fusion. הדיקור דרך הפרינאום מאפשר להגיע לאזורים בערמונית שלא ניתן להגיע אליהם בדיקור דרך הרקטום. הבחירה בין הבדיקות נעשית בדר"כ לפי מיקום האזור החשוד. הבדיקה. הבדיקה נעשית במספר בתי חולים ציבוריים בארץ: אני עושה אותה באיכילוב, היא נעשית גם בתה"ש, בלינסון, מאיר, רמב"ם, אסף הרופא, קפלן ועוד. כל מקום עם הניסיון שלו כמובן.

14/02/2020 | 10:36 | מאת: בוריס

תודה ד"ר על תגובה המהירה. אני אשאל עוד שאלה אותך כמישהו שהוא כן עושה את פרוצדורה. קראתי בכמה אתרים בינלאומים שייתכנו שני תופעות לוואי . אצירת שתן פתעומית ואי זיקפה זמנית ( פחות מ 5 %). האם אלו תופעות שעוברות מעצמם , במיוחד שנייה וכמה זה זמני? ( אני בן 55 וזה קצת מפחיד אותי ). תודה שוב

כן, מדובר בתופעות זמניות, שתיהן נדירות. בעיה בזקפה עוד יותר נדירה. אין לי תשובה מהימנה לגבי כמה זמני זה זמני, אני מניח שלא יותר מחודשים ספורים, אבל לא היה לי מקרה שזה קרה לו, כך שאני לא יכול לספר מנסיוני.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית