ציסטוסקופיה ושתן ציטולוגיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/01/2020 | 22:06 | מאת: פ.כ.

בן 83. מחלות רקע: מסתם אורטאלי בשיטת TAVI. מטופל באלקוויס ובקרדילוק. מזה 3וחצי שנים לאחר ניתוח להסרת גידולים בשלפוחית השתן.+פעמיים פורטוקול של יוניתרמיה עם מיטומיצין. מעקב בציסטוסקופיה. בבדיקות שתן רגיל. ללא דם סמוי ולא גלוי. בשתן ציטולוגיה אחרון: תאים אטיפיים החשודים בהתמיינות גבוהה לגידול . היום בציסטוסקופיה: לא נמצא שום ממצא פתולוגי.(הפעם היתה ארוכה מהרגיל ונעשתה ע"י 2 רופאים). הרופא המליץ על מעקב בלבד מאחר ומסתייג לניתוח בגלל הגיל . מה דעתך?

שלום. זו דוגמא טובה לכך ששיקול רפואי שמבוסס על היכרות אישית עדיף על פני מתן "יעוץ" בפורום שמבוסס על פרטים מוגבלים שהשואל מספק. על הנייר, אם יש ציטולוגיה חשודה לתאים ממאירים והציסטוסקופיה אינה מראה גידול בשלפוחית, יש להמשיך ולחקור כולל ביצוע ביופסיות מהשלפוחית, פעולה שנעשית תחת הרדמה בחדר ניתוח. אבל, כמו שאני מבין ממך, הרופא שמכיר אותך, עושה שיקול של עלות תועלת שבו לאור גילך ומחלות הרקע, הסיכונים שלך בהרדמה גבוהים יותר מהתועלת מהפעולה הכירורגית. כיוון שאני לא מכיר אותך, אני לא יכול לחוות דעה על השיקול הזה. עם זאת, הייתי ממליץ על בדיקת הדמיה של הכליות והשופכנים מפני שתאים סרטניים בשתן יכולים לבוא גם משם.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית