תוצאות MRI גידול בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

11/01/2020 | 23:38 | מאת: לוני

שלום רב, אבא שלי בן 68 עם היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית. בשנה האחרונה נבדק באופן סדיר אצל אורולוג בגלל הסיפור המשפחתי שהתגלה רק בתקופה האחרונה כששני אחים שלו חלו במקביל. בבדיקת דם בספטמבר PSA עלה ל4.9. בבדיקה ידנית לא נמצא גוש והרופא המליץ להמשיך לעקוב בבדיקות דם ובדיקות ידניות. לאחר כחצי שנה PSA שוב היה 4.9 ללא ממצא בבדיקה ידנית ובנובמבר 2019 PSA עלה ל6.2 כולל גוש שהרופא הרגיש בבדיקה ידנית. הרופא הפנה את אבא שלי לMRI ולהלן תוצאותיו: ממצאים: ערמונית מוגדלת במידה בינונית. מימדיה 5.1*4.1*4.5 ס״מ. בהיקף הערמונית, בPZ לרוב אורכו, אך במיוחד באזור האפקס קיים אזור נרחב שנראה חשוד לשאתי. האזור היפואינטנסי ב-T2 ומדגים רסטריקציה משמעותית בדיפוזיה ב-ADC. הממצא מגיע בקוטרו המקסימלי לפחות ל-2 ס״מ, מתאים ל- PIRADS5. באזור האפקס קיים חשד לפריצה קלה חוץ-קפסולרית. בנוסף, ב-PZ משמאל בקרן הקדמית קיים ממצא נוסף שמדגים רסטריקציה בדיפוזיה ב-PZ הצמוד ל-TZ, מגיע בקוטרו כ-6 מ״מ, ייתכן PIRADS4. אין עדות לבלוטות מוגדלות. שלפוחית השתן, שלפוחיות הזרע והרקטום ללא ממצא. המבנה הגרמי עם סיגנל שמור. התרשמות: ממצא המערב את רוב ה-PZ מימין, אך במיוחד באזור האפקס, מתאים ל-PIRADS5 עם שד לפריצה קלה חוץ- קפסולרית באזור האפקס הימני. מוקד נוסף בקדמת ה-PZ בקרן משמאל בצמוד ל-TZ באזור האפקס, מתאים לPIRADS4. לאחר MRI נשלח לביופסיה, טרם נשלחו אלינו תשובות וכבר קבענו תור לPET CT ב20.01 מה ההתרשמות שלך ממצאי הMRI הרשומים? לא הייתי בפגישה של הוריי עם הרופא והם לא כל כך ידעו להסביר לי מה הוא אומר. בינתיים אני מוטרדת מאוד וזה מדיר שינה מעיניי. אשמח אם תוכל לבאר, אפילו במקצת, את מצבו של אבי. תודה רבה מראש.

שלום לוני. ה-MRI מתאר שני אזורים בערמונית שחשודים לסרטן ערמונית. כיוון שלא מדובר ברמת וודאות של 100% שמדובר בסרטן, היה צורך בביופסיה שנקראת MRI fusion שכן היא מכוונת לאזורים החשודים לפי ה-MRI.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית