בדיקות +שתן לציטולוגיה AUC

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/11/2019 | 10:11 | מאת: א.ג.

שלום, בן 65 שנים. בבדיקת שתן דם מיקרוסקופי סמוי. כדוריות דם לבנות: שלילי. תרבית שתן שלילית. שתן לציטולוגיה: "אטיפיק אורטיאל סלס" ( AUC) סונר מערכת השתן: ללא אבנים בכליות. בהשתנה: שתן בהיר ללא כאבים. האם הציסטוסקופיה+ביופסיה היא השלב הבא ?

שלום. תשובה של "תאים אטיפיים" היא תשובה "לא לפה ולא לשם". מצד אחד אלה לא תאים נורמליים לחלוטין, מצד שני - אם הם היו חשודים לממאירות, זה היה נכתב כך. אבל, גם כך בירור להמטוריה (דם בשתן), גם אם זה רק בבדיקת שתן, צריך לכלול ציסטוסקופיה ו-CT בפרוטוקול אורוגרפיה, שלפי שאלתך, אני מבין שלא עברת עדיין.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית