ארתרוסקופיה בשופכן וממצאים מרובים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/08/2019 | 05:19 | מאת: גורי

שלום דר קרן פז בארתרוסקופיה נוספת שעברתי בחודש יולי נמצאו לי ממצאים קטנים מרובים לאורך כל השופכן נראים LG נצרבו גם שני ממצאים זעירים בשלפוחית שנראו LG הושאר לי סטנט סיליקון עד הפעם הבאה כמו כן לקחו לי במהלך הפעולה שתן לציטולוגיה מהכליה והתשובה היתה Low grade urothelial neoplasm האם המשמעות של כל הנתונים האלו מראה על התקדמות המחלה והאם דרגת המחלה יכולה לעלות כמו כן מה הסיכוי שלבסוף אני אאלץ לעבור ניתוח להורדת הכליה עם השופכן וחלק מכיס השתן ומה הסיכוי שהמחלה תעבור גם לצד השני תודה על תשובה

שלום גורי. אני לא יודע מה ההסטוריה שלך ולכן אני לא יכול להגיד אם מדובר בהתקדמות או לא. אתה מציין שיש לך סרטן שופכן שהוא low grade, כלומר, לא אגרסיבי. אם אכן בכך מדובר, הרי שהסיכון שזה יפרוץ מהשופכן וישלח גרורות הוא נמוך יחסית, אבל יש סיכון לחזרה. כריתת כליה ושופן עושים במקרים שמדובר בסרטן שהוא high grade או במקרים של low grade שאי אפשר להוציא את כולו בשיטה אנדוסקופית.

30/08/2019 | 18:39 | מאת: גורי

ב2015 היה לי סרטן שלפוחית השתן בדרגה LG מעורב עם מוקד של HG בביקורת שגרתית ב2018 מצאו לי ציטולוגיה LG בארתרוסקופיה מצאו לי גידולים בשופכן העליון ובשופכן האמצעי חלק כרתו וחלק צרבו זה היה במרץ 2019 בארתרוסקופיה שעליה סיפרתי לך מצאו גידולים לכל אורך השופכן ובכיס השתן וזה תוך ארבעה חודשים מהניתוח הקודם האם זה הגיוני שתוך ארבעה חודשים חוזרים לי כמות גידולים גם בשופכן וגם בכיס השתן וכבר חודש וחצי יש לי כאבים בכל הצד השמאלי מהמותן עד המפשעה ושתן דמי כל הזמן תודה על ההתייחסות

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית