שאלה בנושא סרטן האשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/08/2019 | 22:49 | מאת: צחי

היי שוב צחי בן 27 בתשובת הפתלוגיה שלי נמצא כי יש לי סרטן מסוג סמינומה ביחד עם טרטומה יש לי גוש ברטרו של 3.5 סמ. שאלתי היא מה סיכויי ההחלמה שלי ודבר שני הבנתי כי טרטומה לא מגיבה לכימו לכן לפי הבנתי אצטרך בוודאות ניתוח בסיום הטיפול הכימותרפי נכון?

24/08/2019 | 10:58 | מאת: צחי

היי עוד שאלה קטנה אם הטרטומה אינו מגיב לכימותרפיה אז איך המדדים שלי בדם יחזרו לערכים תקינים כל עוד לא יעשו לי את הניתוח

שלום צחי. כיוון שאני לא מכיר את פרטי המקרה שלך, אני לא יכול לתת לך תשובה מדוייקת, אבל אני יכול להגיד שסיכויי ההחלמה שלך הם טובים. השאלה היא אם הגוש ברטרופריטוניאום הוא טרטומה. אם כן, אז תצטרך ניתוח לאחר הכימותרפיה, אם המרקרים יהיו תקינים.

אם המרקרים לא יחזרו להיו תקינים, יהיה חשש שיש עוד רקמה סרטנית ויהיה צריך לחשוב על קו נוסף של כימותרפיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית