ערמונית מוגדלת ודואדרט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/06/2019 | 16:27 | מאת: ר

שלום עד כמה מדויקת מדידת גודל ונפח ערמונית ב us בטן תחתונה? האם יתכן שלאורך זמן ערמונית שפירה (על פי mri) תגדל למרות נטילת דואדרט?

שלום. בדיקת US בטן תחתונה היא לא מאוד מדוייקת לגבי מדידת גודל הערמונית. הבדיקות היותר מדוייקות הן US טרנס-רקטלי ו-MRI. זו, אני מניח, גם התשובה לשאלתך השניה. סביר להניח שאם נצפתה עליה בגודל הערמונית על טיפול בדואודרט בבדיקת US בטני, מדובר בטעות של הבדיקה.

22/06/2019 | 17:19 | מאת: ר

נניח שהמדידה לא מדויקת, האם יתכן שהערמונית נשארה באותו גודל למרות טיפול בדואדרט? האם חלילה זה אומר שיש לחזור לחשוד בטפו טפו לא מעוניין לימר את המילה, שנשלל גם ב mri לפני שלוש שנים, גם בירידת psa לפני שנה וחצי וגם בבדיקה רקטלית של האורולוג לפני חצי שנה? האם מנגנון הקטנת הערמונית על ידי הדואדרט תלוי בסיבה שהיא גדלה מלכתחילה? אני מנסה לנסח בעקיפין את השאלה אך ברור לך ממה הפאניקה.. תודה מראש

ברוב המקרים של סרטן ערמונית, זו לא הסיבה להגדלה של הערמונית. ברוב המקרים של הגדלת ערמונית הסיבה היא שפירה. שום דבר ממה שתיארת הוא לא סיבה לחשוד בסרטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית