תוצאות מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/04/2019 | 21:18 | מאת: Mira

בעקבות דלקות חוזרות נשלחתי למיפוי כליות. ברקע: רפלוקס מולד ותיקון דו צדדי ע"י 5 ניתוחים, בת 44. תוצאות הבדיקה: מיפוי כליות .Tc99m DMSA 5.00 של mCi חומר הזרקה: המטופל קיבל סיבת הפניה: זיהומי שתן חוזרים. הערכת תפקוד הכליות. ממצאים: הכליה הימנית בגודל תקין עם קליטה לא הומוגנית וחשד לפגם מילוי בחלק העליון של הכליה. הכליה השמאלית קטנה מאוד עם קליטה ירודה ולא הומוגנית. . תפקוד יחסי של הכליות: הכליה השמאלית 7% והכליה הימנית 93% סיכום: הכליה השמאלית קטנה עם ירידה קשה בתפקוד. חשד לפגם מילוי בחלק העליון של הכליה הימנית. אשמח לדעת : מה הכוונה פגם מילוי? עקב הדלקות החוזרות יש מחשבה על הוצאת בכליה השמאלית שכנראה גורמת לדלקות החוזרות . האם הכליה הימנית שמתפקדת 93% תוכל לתפקד בכוחות עצמה? תודה

שלום מירה. פגם מילוי הוא אזור בכליה שלא קלט את החומר שהוזרק. את צריכה לעשות US או CT כדי שיהיה ברור מה האזור הזה. כליה אחת אמורה להיות מספיקה לתפקוד תקין.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית