בדיקות לגילוי סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/03/2019 | 13:38 | מאת: דני מרקורי

האם, כחבר קופת חולים ואזרח נאמן ומשלם מיסים, אני זכאי לבדיקת MRI ו או PET/CT PSMA ללא תשלום? הדברים נאמרו לי והובנו על ידי בפירוש ע"י גורמים שמחוץ למערכת! והובנו על ידי מהמשתמע ע"י חלק מהגורמים בתוך המערכת! אשמח לתשובה עניינית (מורחבת זה יותר מסבבה, כמו למשל, קישור לסל הבריאות לסעיף הרלוונטי, או מסמך רשמי אחר)לשאלה הספציפית. תודה תודה רבה

שלום דני. זכאי - כן. השאלה באיזו התוויה. לגבי MRI ערמונית - אם קיימת אבחנה של סרטן ערמונית, לפני החלטה ו/או תכנון של טיפול. התוויה נוספת היא במידה ועברת ביופסיית ערמונית שהיתה ללא ממאירות, אבל עדיין קיים חשד גבוה שיש סרטן, יש זכאות ל-MRI ערמונית. היום הקופות מאשרות יותר ויותר MRI ערמונית למטופלים שאמורים לעבור ביופסיית ערמונית ראשונה, כדי שניתן יהיה לראות אם אפשר לעשות ביופסיה מכוונת לנגע חשוד ב-MRI (מה שנקרא ביופסיית פיוז'ן). לגבי PET/CT PSMA - אם יש אבחנה של סרטן ערמונית מקבוצת הסיכון הגבוהה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית