הסתיידות מוקדית במרכז אשך ימין

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/02/2019 | 18:03 | מאת: דרורי

שלום רב, בן 47, נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד אשכים ודופלר אשכים בעקבות דם בזרע שהתרחש לפני חודש וחצי, כרגע כמעט ואין סימנים לכך. בדיקת הדופלר אשכים היתה תקינה חוץ מהסתיידות מוקדית במרכז אשך ימין. עד היום לא היתה שום בעיה עם האשכים, מה זה בדיוק? האם מדובר במשהו מסוכן?

שלום דרורי. קודם כל צריך לראות את האולטראסאונד ולפי זה אפשר לדעת. אם מדובר על הסתיידות קטנה, שהיא לא חלק מגוש, אז מדובר קרוב לוודאי בממצא מקרי שאין לו משמעות.

28/02/2019 | 13:28 | מאת: דרורי

יש הסתיידות מוקדית במרכז האשך שלא קשורה לכלום, יש כתם לבן קטן במרכז האשך

יכול להיות שנחבלת בעבר באשך, וזה שארית של דימום ישן?

01/03/2019 | 12:30 | מאת: דרורי

יכול להיות במהלך יחסי מין, בפעם הראשונה לפני כחודש וחצי היה די הרבה דם, היום יש טיפת דם או אולי קצת יותר, הצבע נע בין ורוד לחום אז אולי כן משהו עוד טיפה מדמם. בכל מקרה נשלחתי גם לציטולוגיה של התשן ולאולטרסאונד של בטן תחתונה, כל שאר הבדיקות תקינות (בדיקת פיזית, בדיקות דם, PSA לערמונית וכ"ו)

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית