ביופסיה ו-US לשק האשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/10/2018 | 00:52 | מאת: יאיר

שלום בן 44 מזה למעלה משנתיים שידוע לי על שטפי דם בשק האשכים (ייתכן וזה היה קודם ולא הייתי מודע לזה). הייתי אצל רופא עור ואמר שמדובר באנגיוקרטומה ולא המליץ על טיפול. לפני כמה ימים הייתי אצלו שוב בעניין אחר, וביקשתי שיסתכל שוב על המקום כי היה נראה לי שזה קצת גדל. הוא אמר שזה נראה אנגיוקרטומה, אך רצה שאעשה ביופסיה בכל זאת, והפנה אותי לכירורג פלסטי לצורך ביצוע הביופסיה. בביקור אצל הכירורג פלסטי (זה יצא בדיוק אחרי יומיים שהיו לי דימומים מהנגעים, מה שהכתים לי את התחתון). הוא נתן לי הזמנה לחדר ניתוח זעיר לצורך הביופסיה, אך רצה שלפני כן אעשה בדיקת US רקמות רכות, שק אשכים ואשכים. זה מה שכתוב בהפנייה: Chronic, Investigation for VASCULAR DISORDER OF SKIN, et the of scrotum, sometimes bleedung, for DD Bx r/a Kaposi Sa vs Hemangioma. 1. מה הסיבה לצורך בביצוע US? 2. מה כתוב באנגלית? האם יש משהו חדש מעבר למה שציין הרופא עור ששלח לוודא האם זה אנגיוקרטומה? 3. למה ה- us צריך להיות לפני הביופסיה? 4. בהפניה לUS כתוב - US רקמות רכות. ולמטה רשום US רקמות רכות שק אשכים ואשכים. למה הכוונה בשק אשכים ואשכים? והאם זה כולל בדיקת אשכים מלאה? 5. האם יש קשר לאורולוגיה? האם יש בעיות אורולוגיות שיכולות להביא לנגעים הללו? (אין לי מושג אם זה קשור, בעבר ביצעתי US אשכים והיה כתוב שיש לי ורקיצולה משמאל). תודה

שלום יאיר. 1. הרופא ששלח אותך לבדיקה יידע טוב ממני מה הסיבה שהוא שלח אותך. אני יכול לנחש, והניחוש שלי הוא שהוא רצה לוודא שהאשכים ותוכן שק האשכים הוא כשורה ושמדובר רק בבעיה עורית. 2. באנגלית רשום מה שכתבת והסברת בעברית פלוס זה שהוא רוצה לעשות ביופסיה כדי לשלול נגע ממאיר ולוודא שמדובר רק בנגע שפיר. 3. ה-US יבדוק את האשכים. 5. אין לזה קשר לבעיה אורולוגית. זו בעיה עורית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית