פענוח אולטרסאונד כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/05/2018 | 13:51 | מאת: סימה

שלום, בת 56 סובלת ממחלת כליות, קריטינין 2.2 עם כליה אחת מתפקדת, מטופלת ביתר לחץ דם. עשיתי לאחרונה אולטרסאונד כליות וגילו את הממצא הבא: בחלק הלטרלי של כליה הודגם ממצא היפואקואי לא הומגני בגודל 3.6X3.2 ס"מ ולא ברור אם מדובר בציסטה לא פשוטה עם תוכן לא צלול בתוכה או בתהליך אחר. האם צריך לדאוג? מה האפשרויות? אילו בדיקות יש לעשות ומה הטיפול? תודה רבה.

שלום סימה. כיוון שהממצא לא ברור, צריך להמשיך לברר אותו. כיוון שהכליה שלך לא מתפקדת מצוין, לא כדאי לעשות CT עם חומר ניגוד. לכן, כדאי לשקול לחזור על ה-US או לבצע MRI.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית