מוצרי חלב ומערכת השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/04/2018 | 17:41 | מאת: אור

שלום רב חוץ מעישון האם נמצא קשר בין צריכת מוצרי חלב לממאירויות בכליה ,כיס השתן והערמונית? והאם מוטב להפסיק לאלתר לצרוך מוצרי חלב אצל גברים בני 40 ומעלה? תודה רבה

שלום אור. התשובה היא שלילית לשתי השאלות. לא ידוע לי על קשר שכזה או המלצות דומות שפורסמו ע"י איגוד רפואי מקובל ובר-סמכא.

27/04/2018 | 07:40 | מאת: נדב

קראתי מחקר על שמנים והקשר לערמונית. שאנשים עם בעיות פרוסטטה ובעיקר סרטם התחלתי שלא צרכו שמן מזוכך רגיל. רק זמן מכבישה קרה שמן זית בעיקר חלה הטבה במצבם. כולל אנשים שמטופלים בתרופות לצמצום גודל ומניעת חסימות. כולל הגמלות מקטטר. מה השפחת חומצות שומן על העקמונית. חומצות שומן טובות לעומת רוויות ושמן מחןמם פשוט? וגם שאלה לגבי ליקופן 25מג. ופרחי צבר. יש הוכחות שזה עוזר? להקטנת ערמונית ועצירת סרטן?

שלום נדב. תוכל בבקשה לצרף קישור למאמר?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית