פירוש תוצאת בדיקת מעבדה לאחר FNA בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/10/2016 | 20:45 | מאת: דרור

אודה לך אם תוכל לפרש את תוצאת בדיקת המעבדה לאחר ניקור בלטת התריס: "קשר בבלטות תריס דו צדדי 372- 5 סליידים שמאל 373 - 5 סליידים ימין. 372- BENGIN FOLLICULAR NOUDLE BETHESDA-2 373- במשטח תאים אטיפיים חשודים ל- FOLLICULAR (HURTHLE CELL) NEOPLASM- BETHESDA -4." בן 45. התגלתה נפיחות בעקבות בדיקת דמם מהאף בכלל ללא קשר למהות הבדיקה. אין לי צרידות, קשיי נשימה או בעיות מעין אלה ומבקש לדעת האם חייבים להוריד הבלוטה או ניתן לחיות עם הממצא ולהיות במעקב.

שלום רב, הקשר מימין חשוד במידה מסויימת לבעייתי- אך במרבית המקרים שפיר. חשובה הבדיקה (מישוש) של הגוש ואז ניתן יהיה לשוחח על שתי אופציות: 1. בדיקה גנטית ומעקב במידה ותקינה 2. כריתת האונה הימנית בלבד. ממליץ לפנות למרפאתינו ליעוץ, בדיקה והחלטה על מדיניות טיפולית (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)