TSH תקין אך כמות נוגדנים רבה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/07/2016 | 14:39 | מאת: משה

ד"ר אבי שלום, אני בן 39 בריא בד"כ. לפני כשנתיים בצעתי בדיקות דם שגרתיות והתגלתה בהן רמה מאוד גבוה של TSH . התחלתי טיפול של דיקור ורפלקסולוגיה והTSH תקין כבר חצי שנה אך רמת הנוגדנים גבוה. לא נטלתי כדורים (המלצת המדקר) . מה המלצותיך להמשך טיפול? מה פרוש המצב ש TSH תקין אך קיימת רמה גבוהה של נוגדנים (126 בTHYROID PEROXIDASE)

שלום רב, הנוגדנים כשלעצמם אינם משמעותיים. הם מעידים על נוכחות מחלה חיסונית והיא זו הגורמת לעליית TSH עקב פגיעה בתאי הבלוטה. לדעתי יגיע היום בו יהיה צורך בטיפול מסוג אלטרוקסין עקב תת פעילות הבלוטה. מציע להישאר במעקב אנדוקרינולוגי. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)