הדלמת ניתוח בלוטת התריס ושיתוק חלקי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/07/2016 | 15:59 | מאת: אני

דר חפץ שלום. לפני חודש עברתי ניתוח כריתה לחצי בלוטת תריס, וכרגע יש לי צרידות. בבדיקה נאמר לי כי לא נפגע לי העצב אבל יש לי שיתוק חלקי שעם הזמן הוא זה יחלוף(מקווה). שאלתי היא- אם אני מעוניינת לבצע השלמת לכריתה מלאה, מה הסיכוי שיפגעו לי במיתר השני? אני ממש חרדה... האם ישנו מיכשור שיכול להקטין את הסיכויים לפגיעה בו? האם ניתוח רובוטי מקטין סיכויי פגיעה? כרגע הצד השני נקי, אל עם ציסטה שפירה 1 סמ

שלום רב, חייב לראות את כל החומר כדי לתת המלצה אמיתית האם באמת חובה לנתח כעת כשהמיתר האחד משותק. אם אפשרי לדחות את הניתוח בכמה חודשים ולקוות שהמיתר אכן יתאושש- הייתי עושה זאת ללא ספק. בהנחה והעתב לא נפדע משמעותית בניתוח- הייתי מצפה לחזרה לתפקוד של המיתר תוך כמה חודשים. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)