התייעצות לפני ניתוח בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/05/2016 | 21:49 | מאת: מורן

שלום רב, אני מועמדת לניתוח עקב חשד בבדיקת fna לקרצינומה פפלירית בבלוטת התריס אונה שמאלית ובלוטת לימפה שנמצאת לידה. נאמר לי שבניתוח יבדקו אם צריך לכרות גם את בלוטות הלימפה או לא. השאלה היא מה המשמעות של ההבדל בין שני הניתוחים? האם גם כשמסירים בלוטות לימפה החתך הוא 4 ס"מ? האם ההחלמה ארוכה מיותר? ושאלה אחרונה מה הסבירות לחזרת המחלה במידת וגם הלימפות מעורבות בסיפור הזה? אני בת 32 בריאה והכל פתאום נפל עליי משמיים...

שלום רב, ראשית, בלוטות לימפה מעורבות בחולים רבים עם קרצינומה פפילרית ואינם מחמירים את סיכויי ההבראה מהמחלה שבנשים צעירות קרובים ל 100%. לכן אין לחץ. השוני הוא שיש לכרות אות הבלוטות הנגועות בניתוח וזה מבוצע בדיסקציה צווארית בה כורתים את כל הבלוטות במדור שבו נמצאה ולו בלוטה אחת נגועה בגידול, כדי להקטין את הסיכוי שהבלוטות יחזרו. לפי מיקום הבלוטה שנמצאה כפתולוגית כך יתוכנן הניתוח ולכן במידה והבלוטה במדור הפרטרכיאלי (צמוד לבלוטת המגן) עדיין ניתן לבצע את הניתוח בחתך קטן של כ 4-5סמ. במקומות אחרים הניתוח שונה. הייתי ממליץ ראשית US איכותי של הצוואר לפני ניתוח כדי לעשות stagubg נכון של הבלוטות בצוואר (ניתן ע"י ד"ר בלנק במרפאתינו באסותא- 037645464)- פעולה שיכולה לחסוך ניתוח בעתיד. בהמשך הינך מוזמנת לקבוע תור ליעוץ במרפאתי ולשוחח על הניתוח (03-7645464). בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)