תוצאות בדיקת FNA תחת us

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/05/2011 | 11:48 | מאת: לולה

שלום, בבדיקה התקבל הממצא הבא: the smears are hemoorrhagic and mildly hypercellular! no colloid and no macrophages are identified/ the cellularity is due to the presence follicular cells in aggregates and overlapping clusters/ nuclear pleomorphism is present with some nuclei showing elongated grooves. in some nuclai there are "hints" of intra- nuclear clearing but classic intr- nuclear "holes" are not present/ evaluation: the features present are equivocal and not diagnostic and represent an " atypical follicle cell proliferation. מעיון הבינותי כי מדובר כנראה בסרטן, מבקשת הרחבה לפיענוח.

שלום רב, המשפטים התבלגנו קצת בשאלתך, אך הרושם שמדובר בחשד למחלה סרטנית ולא ודאי עדיין. חשובה מאוד גם הבדיקה הגופנית כמו גם תאור ה US. השלב הבא הינו קרוב לודאי כריתת אונה של בלוטת המגן ושליחתה לפתולוג תוך כדי הניתוח. במידה ואכן ישנו גידל סרטני- המשך וכריתת האונה השניה. מדובר בניתוח פשוט המבוצע באופן תדיר. רק ביחידה שלנו באסותא מבוצעים ניתוחים אלו מידי שבוע (כ 5-10ניתוחים בשבוע).הצלקת הניתוחית קטנה מאוד והמהלך אחר הניתוח קל. אשפוז יום עד יומיים. ניתן להיפגש ולדבר ספציפית על ניתוח באסותא (03-7645464). בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)