בעיות דיבור לאחר ניתוח להסרת בלוטת פרתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

19/04/2011 | 15:52 | מאת: חיה בלום

עברתי ניתוח לפני 8 ימים להסרת בלוטת הפרתירואיד השמאלית תחתונה בגלל אדנומה פרתיקולרית. עד היום אני מתקשה בדיבור ויש לי קול ציף ציף. אין שום שינוי מאז הניתוח ואולי אף החמרה מסויימת. האם זוהי תגובה טבעית שתעבור עם הזמן ? אם כן, כמה זמן יקח עד שאחזור לדיבור רגיל ? אם לא, האם יש דרך לטפל בבעיה ? תודה וחג שמח חיה בלום 052-4244107

שלום רב, פגיעה בעצב החוזר המעצבב את מיתר הקול הינה סיבוך מוכר היטב בניתוחי פרתירואיד. במרבית המקרים העצב חוזר לתפקוד מלא תוך תקופה של מספר שבועות עד מספר חודשים. גם אם העצב נשאר משותק-ישנו פיצוי של המיתר הנגדי והצרידות משתפרת אט אט. כל זאת בהנחה שאכן העצב נפדע. ממליץ להגיע לבדיקת הרופא המנתח שיבדוק עם סיב אופטי את מיתרי הקול. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)