חצי כריתה בלוטת התריס- עקב סרטן פפילרי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/06/2013 | 18:23 | מאת: מירי

בת 68 יש לי גידול בבלוטת התריס פפילרי בגודל 1 ס"מ על אונה אחת. המנתח הציע לכרות חצי בלוטת התריס ולא כריתה מלאה . האונקולוג הציע שמקובל לעשות כריתה מלאה. .. השאלה אם לקחת את הסיכון שהסרטן יגיע גם לאונה השנייה ואז היא אצטרך לעבור עוד ניתוח? או שאין לי ברירה לעבור כריתה מלאה עם כל הסבל שבזה... בעבר חליתי בסרטן השד ובאחרונה גם בסרטן ריאות כולן נתגלו בשלב אחד. מכיוון שאני אמורה לעבור PET CT למעקב כל תקופה האם ניתן להסתפק בכריתה חלקית של בלוטת התריס?

שלום רב. באופן כללי גידולים שהינם מתחת ל 1 סמ אנו ממליים כריתה חלקית בלבד. מעל לזה כריתה מלאה. את בדיוק בגבול ולכן חשוב לבדוק אולי שנית את גודל הגידול בפתולוגיה. נכנס כאן גם פקטור הגיל שהינו המדד הפרוגנוסטי החשוב ביותר בסרטן התירואיד ובגיל מעל 45 אנו נוטים להיות יותר אגרסיביים. המקרה גבולי אך אם אכן הגידול 1 סמ או יותר הייתי כורת את האונה השניה כדי לתת יוד בהמשך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא יו'ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

03/06/2013 | 19:19 | מאת: מירי

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)