בדיקת US - מעקב נגע בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

30/10/2020 | 02:54 | מאת: נירו

שלום ד"ר אבירן, בן 32, ללא מחלות רקע. לפני 4.5 שנים גילו לי באופן מקרי במהלך בדיקת סונר קשרית היפואקוגנית, בקוטר 0.8 ס"מ באיסטמוס. למעט זה, הבדיקה היתה תקינה. ביצעתי מעקב חצי שנה ושנה אחרי, ללא שינויים - בבדיקה לאחר שנה אף מדדו שגודל הקשרית באיסטמוס היא 0.7 ס"מ. קצת יותר מ-3 שנים עברו מאז והחלטתי לבצע שוב בדיקה למעקב. להלן תוצאות הבדיקה שהגיעו היום: אונה ימנית - בגודל 4.7*1.8*1.8 עם גבולות סדירים. במרכז האונה הימנית - הודגם נגע היפואקוגני בקוטר 0.4 ס"מ עם גבולות בלתי סדירים, הנגע יותר גבוה מאשר רחב - TR-4. תהליך חדש. ללא עדות להסתיידות באונה. אונה שמאלית - בגודל 4.9*1.3*1.5 ס"מ. בגודל ומרקם תקינים. איסטמוס - בעובי תקין. בחלקו הימני - ניתן לזהות נגע היפואקוגני מוגד היטב עם מרקם אחיד בקוטר 0.6 ס"מ - TR-3. בלוטות רוק - תת לסתיות דו"צ ופרוטיס משמאל בגודל ומרקם תקינים. בפרוטיס מימין - באונה השטחית הודגמה קשרית היפואקוגנית עם מרכז היפראקוגני בקוטר 0.6 ס"מ - ייתכן קשרית לימפה בלבד. קשריות לימפה - לא הודגמו קשריות מוגדלות פתולוגיות בצוואר. בסריקה הנוכחית לא ניתן לזהות סימנים סונוגרפיים להגדלת בלוטת הפרא טירואיד דו"צ. לסיכום: 1. תהליך ידיע ויציד באיסטמוס בלוטת התריס - TR-3. 2. נגע חדש באונה הימנית בקוטר 0.4 ס"מ - TR-4. האם יש אינדיקציה לביצוע FNA בנגע החדש או שנדרש המשך מעקב? האם הווצרות קשריות חדשות בתריס הוא דבר בשכיח? האם יש מומחים לאנדוקרינולוגיה שגם מסתכלים על תמונות ה-US?

שלום רב, קשריות בתירואיד הינן שכיחות ומתחת ל 1סמ בד"כ אנו לא מבצעים ניקור שלהם. כמו גם במקרה שלך- מומלץ רק מעקב אנדוקרינולוג. חלק מהאנדוקרינולוגים מבצעים בעצמם US אך הרוב לא. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)