פיענוח us. בקשה לייעוץ

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/10/2020 | 19:27 | מאת: שמרית

Us נוסף אחרי שבדיקת FNA יצאה ללא ממצאים ברורים ''הודגם גוש היפואקוגני לא הומוגני, אקסופיטי באורך 5 ס''מ ובעובי 2 ס''מ. רקמתי, מעט וסקולרי בדופלר, לא מכיל הסתיידות, משתרע למעבר החזה, בעל גבולות חדים, משיק לקפסולה ללא סימנים לפריצת הקפסולה''. אם זאת ציסטה, היא תרד? להתמודד עם הלחץ כרגע ולחכות עדיף על ניתוח וצלקת? תוך כמה זמן היא יורדת?

שלום רב, גוש בגודל כזה מחייב התייחסות. רצוי להגיע לבדיקה ומישוש הגוש. עיון ב CT כדי לראות אם יש סימני לחץ על הקנה. החלטה על המשך מעקב מול אופציות טיפוליות כגול הקטנת הגוש ללא ניתוח או ניתוח ללא חתך חיצוני. ממליץ לתאם פגישה ליעוץ. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)