קליק בגרון אחרי חבלה בספורט

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/08/2020 | 14:50 | מאת: גל

שלום, לפני כ-9 חודשים נתקלתי במישהו בפעילות ספורט עם הראש (וקצת לצד, סוג של וויפלאש). לאחר היה כאב גרון בצד שמאל של כשבועיים שלאחר מכן חלף. אבל! מאותו רגע, בזמן שתיה ואכילה לעיתים קרובות מופיע קליק מטריד בגרון (ללא כאב). אני די בטוח שהתאירואיד נוגע בהיואיד ממש בסוף תנועת הבליעה (כשהתאירואיד בשיא הגובה). הקליק מופיע על בסיס קבוע בבוקר מיד לאחר התעוררות ובליעה של רוק (עדיין במיטה) אך נעלם אחרי שהיו מתחיל וחוזר כאמור באכילה ושתייה. בוצעה לרינגוסקופיה בעבר כשבועיים אחרי הפגיעה אך לא היו ממצאים מיוחדים. לא בוצעו הדמיות נוספות עדיין. בנוסף לקליק אין בעיות בליעה אך קיימת תחושת אי נוחות שקשה להסביר בצוואר/גרון. האם יש דרך לברר את העניין לעומק? האם בדיקות נוספות או הדמיות יעזרו? תודה!

שלום רב, הנושא אינו בתחום הפורום. ממליץ לפנות לרופא אאג בקופ"ח לשקול CT. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)