פיזור בגוף-אחרי סרטן פפילרי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/06/2020 | 21:23 | מאת: רינת

שלום, ברצוני לדעת מה הסיכוי לגרורות בגוף לאחר סרטן פפילרי של התירואיד (כריתה מלאה+צווארית), האם יוד והורמונים זה הטיפול היחיד, ומהי תוחלת החיים במידה וצצות גרורות במהלך השנים? אני אישה בעשור הרביעי

שלום רב, כמובן שהסיכון תלוי בחומרת המחלה דהיינו סוג מדוייק, מידת ההתפשטות , גיל, מין ועוד. בד"F הסיכון להתפשטות הינו נדיר ביותר והטיפול ביוד הינו מצויין. ממליץ מעקב ע"י אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לאחר טיפול ביוד וללא ממצאים במיפוי שבא לאחריו- הסיכוי להישנות המחלה נמוך וקורה בעיקר בצוואר אם בכלל. נדירות מאוד גרורות מרוחקות. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)