ייעוץ על החלטה לכריתת הבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/05/2020 | 10:43 | מאת: שיראל

דוקטור שלום וברכה אני שלחתי קבצים לפיענוח ולחוות דעת שלך בעניין אמא שלי בת 59 והייתה במעקב מספר פעמים בבלוטת התריס ובוצעה מספר מעקבים בבדיקת FNA ששלל חשד לממאירות חלילה..בדיקות הדם תקינות..ולפי בדיקה אחרונה בחודש מאי 2020 הומלץ לה לעבור כריתת בלוטת התריס מכיון שלפי הנראה כי היא דוחקת אל קנה הנשימה, לפי הסתכלות של הרופאה בלוטת התריס יורדת לבית החזה עד הלב. אשמח שתצפב בקבצים..כמובן ששוב רוצים לבצע את הניקור והמליצו לכרות למרות שאין בעיה בתיפקוד אשמח להתייעצות מולך ולשמוע לדעתך..אודה לך מאוד

שלום רב, במקרה כגון זה הכריתה הינה עקב בעיה מיכנית בגלל גודלה של הבלוטה ודחיקה/היצרות קנה הנשימה. עקב הגלישה לבית החזה ודחיקת הקנה מומלץ לכרות את הבלוטה. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)