אדנומת פרתירואיד תוך תירואידלית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/02/2020 | 10:16 | מאת: מרים

שלום רב, באולטרסאונד מצאו באונה ימנית תחתונה לטרלית קשרית היפאקואית 11*7*8 ממ עשיתי ביופסיה וגילו שהאדנומת הפרתירואיד היא תוך תירואידלית. היות ויש לי עודף סידן בדם הומלץ לי על ניתוח. השאלה שלי היא האם בשביל להוציא את הפרתירואיד הנגוע זה יפגע גם בתירואיד. אני מתלבטת אם לעשות את הניתוח בכלל... מה אתה חושב?

שלום רב, במקרים רבים אנו מגלים בניתוח שהאדנומה צמודה לתירואיד וניתן לשמר אותו ולכרות רק את האדנומה. גם אם היא בתוך התירואיד ניתן לשמר חצי מהבלוטה בניתוח זה ותפקוד הבלוטה מלא אמור להיפגע. ממליץ לבצע US איכותי לפני הניתוח לאישור מיקום האדנומה. ניתן במרפאתינו בא.ר.ם. (03-7645464) שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)