פענוח תשובות סיטי עמוד שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

02/11/2019 | 23:08 | מאת: עמוד שידרה צווארי ct

שלום אשמח לעזרתך בפיענוח הסיטי עמוד שידרה צווארי : - עמדת הדנס יחסית לקשת הקדמית של האטלס ולמסות הלטרליות עם נטיה קלה לימין - תנוחתי. - מנח של החוליות תקין - גוף החוליה c2 תקין - מבנים גרמיים תקינים - c2/c3 ללא בלט דיסק - c5/c3 בלט אנולוס קל ללא סימני לחץ על השק הדורלי - c6/c5 בלט דיסק פרהצנטרלי לימין עם סימני ליץ על השק הדורלי. - c7/c6 בלט דיסק מרכזי קל- דיסק משיק את השק הדורלי, מפרקים האונקו- וורטברליים שמורים. ללא ממצא פרהספינלי. ממצאים נוספים- הודגמו מס׳ בלוטות לימפה באזור סבמנדיבולרי ומשולשים אחוריים של הצוואר - אונה ימנית של הטירואיד הטרוגנית עם מוקדים היפודנסים - לקורלציה עם us לסיכום שינוים דיסקוגניים בעיקר בc6/c5 כמפורט _____________ סיטי ראש: -הסתידות קטנה באזור פריאטלי גבוה מימין - ללא משמעות קלינית - עורק וורטברלי משמאל מסוייד ____ דופלר קרוטיס עורק צוואר - בדיקה תקינה —- קצת לחוצה אשמח לעזרתך מור

שלום רב, הממצאים בצוואר לא מדאיגים. יש לפנות לאורתופד בקשר לממצאים בחוליות. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/11/2019 | 20:53 | מאת: תוצאות us עורקי צוואר

תוצאות us עורק צוואר

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)