אחרי ניתוח אדנומה עלייה בתוצאות בדיקת הדם PTH לא חוזר לנורמה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/10/2019 | 18:45 | מאת: אריאלה

שלום דר' אוגוסט 2019 עברתי כריתת אדנומה, לפני הניתוח הPTH היה 69.5, שבועיים אחרי הניתוח תוצאת הבדיקה ירדה ל45.5, ספטמבר שוב ביצעתי בדיקה והתוצאה שוב עלה ל 55.1, כרגע הסידן עדיין תקין, (את ניתוח עברתי אחרי התקף אבנים בכליות וכו') האם העלייה של הPTH סימן שעדיין לא סיימתי ?

שלום רב. לעיתים ה pth נשאר גבוה לפחות לתקופה. אם,הסידן תקין אז בשלב זה מומלץ מעקב בלבד. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)