עודף סידן בדם ובשתן - גידול בבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

16/07/2019 | 18:29 | מאת: אורנה

האם עודף סידן בשתן ובדם יכול להיגרם בגלל גידול שפיר בבלוטת התירואיד, או שרק גידול ממאיר בתירואיד יכול לגרום לכך? כלומר אם הגידול בבלוטה הוא הגורם לעודף סידן בדם ובשתן האם יתכן שהגידול שפיר?

שלום רב, עודף סידן נגרם בד"כ ע"י גידול שפיר של בלוטות הפרתירואיד. ממליץ להגיע לייעוץ מסודר להמשך בירור שיכלול US צוואר וכן מיפוי של הפרתירואיד למיקום הגידול ואז אם אכן ישנו גידול כזה- כריתה שלו שיכולה להיעשות לעתים ללא חתך חיצוני. מוזמנים לביקור. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)