גידול בבלוטת המגן ועליית סידן בדם ובשתן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/05/2019 | 15:55 | מאת: מיכאל

שלום רב, האם גידול שפיר בבלוטת המגן יכול לגרום לעליית סידן בדם ובשתן, או שרק גידול ממאיר יכול לגרום לכך?

שלום רב, בלוטת המגן אינה קשורה למשק הסידן אבל בלוטת יותרת המגן (פרתירואיד) בהחלט כן. נשמע שיש לשלול גידול שפיר בבלוטת יותרת המגן ע"י בדיקת דם ל PTH. אם ההורמון גבוה- אז ישנה הפרדת יתר של PTH שגורם לעליית סידן בדם ובשתן ויש למצוא אילו מהבלוטות (יש 4 כאלו) היא הבעייתית. ממליץ ייעוץ לאחר בדיקת PTH במידה והוא גבוה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)