אולטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/05/2019 | 16:18 | מאת: רונית

עברתי הקרנות לצוואר לפני 30 שנה. בסוף 2017 עשיתי אולטראסאונד בלוטת המגן. מצאו באונה הימנית קשר איזואקוגני בגודל 1.5 ס"מ וסקולרי בדופלר רקמתי עם הילה מסביב. עברתי ניקור ולא נמצאה ממאירות. כעת אחרי שנה וחצי עברתי אולטראסאונד נוסף ואותו ממצא (שכאמור נמצא שפיר) גדל בחצי ס"מ. האם יש צורך בניקור נוסף? האם גושים שפירים יכולים לגדול משך הזמן או שעצם הגדילה מראה על ממאירות?

שלום רב, ראשית הגושים יכולים לגדול אבל גדילה חד משמעית שלהם הינה כשלעצמה אינדיקציה לניתוח וכריתת הגוש כשהוא עדיין לא גדול מאוד. לגבי הסיכון לממאירות- יש לחזור על ביופסיה ואחרי ביופסיה שניה הסיכון לממאירות נמוך. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)