קשרית באונה השמאלית Bethesda class 3 - מה לעשות?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/12/2018 | 23:03 | מאת: גבר

שלום, בביופסיית FNA התקבלה תשובה של "קולואיד סמיך מועט וקבוצות של תאים פוליקולאריים חלקם אטיפיים בעלי גרעינים מוגדלים בהירים ו grooves" , ביופסיה קודמת סווגה כ Bethesda class 2. כמו כן הקישרית גדלה מ15*9*8 מ"מ ל 17*11*10 תוך 20 חודשים. מה דעתך בין הבדיקות של AFIRMA ל ThyGeNX/ThyraMir ? מי מהן נותנת תשובה מדוייקת יותר? האם לדעתך יש בדיקות אחרות טובות יותר? האם היית הולך כבר לניתוח? תודה

שלום רב, האופציות הטיפוליות הינן מעקב מול ניתוח כשבד"כ מעקב מתחיל בבדיקה גנטית. שתי הבדיקות טובות. לאפירמה יש יותר נסיון מוכח ואילו טירמיר עשויה לכסות יותר שינויים גנטיים. לכן כל אחת טובה והן אף משלימות. בכל מקרה במידה והגוש גדל והולך- תהיה אינדיקציה לכריתה שלו. ניתן אגב כריתה כיום ללא צלקת חיצונית לגושים אלו - כשיגיע הזמן ובתקווה שלא יגיע. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)