u.s מ6.5.2018 מעקב לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

08/05/2018 | 15:09 | מאת: פאני פגיס

מצב לאחר תירואידקטומיה דו"צ עקב PTC- 2014 עלית TG הכל תקין חוץ מ.......הודגם קשר לימפה קטן 6 ממ באיזור פאראטראכאלי משמאל אין שינוי בגודל מבדיקה קודמת אולם כן הופיעו מוקדים אקוגנים זעירים חשודים למיקרוקלציפיקציות. האם הגידול חזר? מה עלי לעשות ? למי לפנות? התור הקרוב לאידוקרינולוגית שלי באוגוסט. ואני לחוצה. אודה על התייחסותך

שלום רב, ראשית אין מקום ללחץ. גם אם מדובר בבלוטת לימפה נגועה- צמיחתה האיטית ואופיו של הגידול מאפשרים מעקב לאורך זמן אחר בלוטה זו. הייתי ממליץ US איכותי של הצוואר כדי לוודא שאין ממצאים נוספים. במידה ואין, ורמת טירוגלובולין ממשיכה לעלות ניתן לנתח ולכרות בלוטות לימפה בצוואר או לתת טיפול ביוד, אך רצוי כל זאת בתאופ האנדוקרינולוג המטפל. ניתן בינתיים בצע US איכותי כאמור- ניתן לבצעו בזריזות במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)