האם זה גידול פוליקורלי שפיר או ממאיר בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/01/2018 | 10:37 | מאת: סאפיי

שלום לכבודך . נתגלה אצל אמי שנת 1978 גידול פוליקורלי בבלוטת התריס ( אז אמרו לה שזה גידול פוליקורלי שפיר ) . שנת 85 הסירו לה ( בבי"ח רמב"ם ) כל הבלוטה ( שתי האונות ) והתחילה לקבל תרופת התירוקסין ונקבע דאז שאין אצלה ממאירות . בשנת 93 נקבע שהמחלה חזרה – עשו לה מיפוי ביוד לכל גופה - קיבלה 200 קירי יוד למיפוי גרורות - וטופלה בבלוטה באבלציה ביוד במינון 30 מליקירי וכמובן המשיכה לקבל התרופה עד יום זה . שאלתי לכבודך האם גידול זה בדגש לסוג וטיב הטיפול בו – ביוד רדיו אקטיבי - יסווג גידול פוליקורלי שפיר או ממאיר . והאם לו היה שפיר - בשנת 1978 – יש סיכוי שהפך לממאיר שנת 1993 לכן טופל באבלציה ביוד . תודה מראש לכבודך ד"ר .

שלום רב. לעיתים קשה לקבוע כי גידול פוליקולרי הינו ממאיר ורק כשנוא מתפשט מאבחנים זאת. במקרה כזה יוד רדיואקטיבי הינו טיפול הבחירה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר  באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)