איזור נוקשה לאחר דיסקציה צווארית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/10/2017 | 17:14 | מאת: מורןנון

שלום רב לפניי שנה נותחתי על ידך ניתוח דיסקציה צווארית צד שמאל בעקבות גידול פפילרי. בתקופות מסויימות אני מרגישה מעין נוקשות בגרון, שריפה כזאת בקנה הנשימה באיזור הניתוח, תחושת אי נוחות בצוואר ולאחרונה מזה כשבועיים אני מרגישה גם לחץ באיזור פתח בית החזה . בשבועות האחרונים התחלתי לעשות פעילות גופנית ושאלתי היא : האם תחושת אי הנוחות שמלווה אותי במהלך כל שעות היממה קשורה באיזשהוא אופן לפעילות הגופנית ולהמרצת מחזור הדם? האם התחושות הללו שכיחות בקרב מטופלים גם שנה לאחר הניתוח ? יש לציין שהאיזור לא חזר לתחושה מלאה ונותר כמו מורדם וחסר תחושה. אשמח לתשובה

שלום רב, נוקשות מסויימת יכולה להיוותר לאחר ניתוח כזה וזהו דבר סביר. משתפר עם הזמן. ההירדמות בד"כ חולפת תוך כשנה. ייתכן ועוד תשתפר. בכל מקרה אין קשר לפעילות גופנית - שבכל מקרה מומלצת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)