כאבי ברכיים למרות MRI תקין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

04/02/2012 | 09:59 | מאת: שירה

שלום, יש לי כאבי ברכיים מזה כשנה וחצי שהתחילו בצבא, הייתי חובשת בפלוגה קרבית. זאת אומרת לא עברתי אימונים פיזיים של חייל קרבי אבל הייתי בשטח בקור, ישנתי על האדמה, בישיבה בתוך האמרים, במשך שבועות ארוכים במהלך השירות שלי. האבחנה הראשונה של הרופא הייתה שחיקת סחוסים. הרופא המליץ על להוריד עומסים ובחצי השנה האחרונה לא עשיתי שום פעילות אירובית ולא הקלה שבקלים על מנת להביא את הברכיים לידי שיפור. עשיתי פיזיותרפיה במשך חודש עם tape שהשאיר לי עד היום כאבים בנקודה מסוימת בברך ימין. מזה 3 חודשים עושה פילאטיס בדגש על חיזוק השרירים התומכים או העוטפים של הברך. יש לציין ללא שיפור- לא בתווך תנועה ולא בכאבים. טופלתי באיבופן וכשהוא לא עזר קיבלתי אטופן 400 שגם לא עזר לכאבים. בבדיקה אחרונה- סימנים מניסקיליים חיוביים, רגישות בסדק פנימי בברך ימין. רגישות בברכיים באופן כללי. הגבלה בתנועה. ויותר מהכול כאבים גם כשאני שוכבת במיטה ללא שום סיבה נראית לעין. כרגע- מיפוי עצמות תקין, MRI תקין. מה עוד יש לעשות? איך יכול להיות שיש כאבים ואין בעיה? (לפי הMRI לפחות, שנעשה ללא חומר ניגוד יש לציין). יש עוד בדיקות שאפשר לעשות? עוד טיפולים? האם יש אבחנות נוספות שיכולות להתאים? או בעיות אחרות שצריך לחשוב עליהם- בעיה ראומטולוגית למשל? תודה מראש, שירה

שלום רב יש צורך צריך להגיע לאבחנה –(אי לכך אסייג את תשובתי), ממה נובעים הכבאים יכול להיות ומדובר אצלך בכאבים פטלופמורליים באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחרמ קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, פיזיותרפיה ולעיתים מגן ברך באם הטיפול השמרני- הלא ניתוחי לא עוזר לעיתים יש צורך בניתוח ארטרוסקופיה של הברך לשיוף אזור הסחוס הפגום בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים