ארטריז ו - דיאטרים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/09/2013 | 12:23 | מאת: נירה

שלום. בשל שחיקת סחוס בירך הומלץ ניתוח. האם ניתן לשנות את רוע הגזרה בהזרקת ארטריז לירך ואם כן באילו תנאים נעשה הטפול? בהרדמה? מתחת לרנטגן ?? מה יכולת הכדורים דיאטרים במניעת כאבים וכמה זמן מותר לקחת ראותם מבלי לפגוע בקיבה או באברים אחרים - אם ?? תודה. נירה

שלום רב החלטה לגבי אפשרות של טיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. בהתאם לממצאים , הטיפול ניתן הזרקות למפרק הירך ניתן לבצע באופן רגיל או תחת הדמיה באופן כללי –אני מבצע החלפת מפרק ירך בגישה קדמית וגישה קדמית לטרלית ישירה, בהשכבה על הגב ולא על הצד כפי שנהוג במקומות רבים, השכבה על הגב מאפשר בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה גישה קידמית לטרלית ישירה בהשכבה על הגב מתאימה לכל משקל שהו הגבלות ירך -לאחר ניתוח --כגון כרית פישוק, כיסא גבוהה, הגבהה לשירותים וכולי אינם נהוגים על ידי אחרי ניתוח להחלפת מפרק ירך באופן רוטיני, ניתן להסתובב גם על הצד אין צורך לשכב על הגב רק מצורף קישור לשם הרחבת הקריאה https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462412617165514&set=a.196883970385048.49269.111559095584203&type=1&theater השיקולים הן בהתאם לגיל החולה , המשתלים שמנתח מסוים יש לו ניסיון איתם או מאמין בהם- בזאת שהשיג הוא עם המשתלים את התוצאות הטובות ביותר . חלקים/משטחים נושאי המשקל- ישנם מספר צירופים, הנפוצים ביניהם הם מתכת על מתכת, מתכת על פויליאטילן, קרמי על קרמי, קרמי על פוליאטילן ולאחרונה אף קרמיקה על מתכת לכל חלק נושא משקל יש את היתרונות והחסרונות שלו לדוגמא קרמיקה עמידה אך יכולה להיסדק ולהישבר, מתכת עמידה לאורך זמן אך משחררת ריכוז של מתכות כבדות למחזור הדם( לא מומלץ בנשים בגיל הפוריות לדוגמה). פוליאטילן עמיד אך לעיתים רחוקות יכול ליצור " מחלת פוליאטילן"- שבה חלקיקים מעוררים תגובה של הגוף היכולה להוביל להתרופפות המשתל בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים