ריקת פיקה ושחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/07/2013 | 02:26 | מאת: naief

אני בן 25 סובבתי ברך ימין במשחק כדורגל התנפחה הברך וברגשתי כאב גדול בחודש הראשון הייתי עם קביים אחרי חודש כמעט התחלתי ללכת אבל הייתי צולע ועכשיו אני אחרי חודשיים וחצי מהמקרה ועדיין לא חזרתי למצב הרגיל שלי ולא יכול לרוץ ולעשות פעילות ספורט.... עשיתי mri והתשובה היתה הודגם מנגנון של אירוע של פריקה צדדית של הפיקה עם הדגמת פגיעה אוסטאוכונדרלית ניכרת עם תלישה של פרגמנט אוסטאוכונדרלי שלם של הפאסט המדיאלי )הודגמה תלישה של כל השטח הסחוסי של הפאסט המדיאלי(. BONE BRUISE IN THE INFERIOR עם דיכוי שומן הודגם T2 בסדרה אקסיאלית MEDIAL PATELLA AND ANTERIOR LATERAL FEMORAL CONDYLE. THE AXIAL T2 DEPICTS LARGE OSTEOCHONDRAL DEFECT IN THE PATELLA. הפרגמנט האוסטאוכונדרלי )בממדים 2 ס"מ( בציר הטרנס ברסלי ו- 2 ס"מ באורכו. SUPRA PATELLAR JOINT RECESS. - נמצא באספקט הפנימי של ה כמו כן הודגמה פגיעה סחוסית בקונדיל הצדדי עם בצקת תת-כונדרלית ומח עצם. במאחזו AVULSION OF THE MEDIAL RETINACULUM PATELLAR LIGAMENT הפטלרי. נוזל יתר תוך מפרקי. מה הוא הטפול המומלץ ? האם אני חוזר לחיים רגילים ופעילת ספורט מלאה ? תודה רבה

שלום רב אבחנה והמלצות לטיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים