ברך MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/07/2013 | 13:53 | מאת: עדי

שלום.בעקבות כאב ואי נוחות בצד החיצוני העליון של הברך LFC נשלחתי לMRI. בת 33 ברקע: אנמיה,תלסמיה,אוסתיאופניה ושחפת ריאתית שטופלה לפני 6 שנים. אשמח לפענוח עד לתור לאורתופד. מודגם תהליך מולטי ציסטי באספקט הפוסטרולטראלישל הברך המשתרע בצמוד לקונדיל הפמורלי ולשריר הואסטוס לטראליס וכן פוסטריורית בצמוד לגיד הביספס בחלקו הקדמי.התהליך אינו מתעשר כלל לאחר הזרקת חומר ניגוד ומתאין לציסטה גנגליונית פשוטה.מקורה קרוב לודאי מהגיד של הואסטוס לטראליס.מימדי התהליך הציסטי:3 ס"מ אורך, 3.7 ס"מ רוחב 3ס"מ AP. ממה יכול לקרות?אינני עוסקת בספורט.האם יכול להתפתח למשו חמור בהמשך? תודה רבה.

שלום רב אבחנה והמלצות לטיפול נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה ככל הנראה נראה ומדובר בציסטה פופליטיאלית-ציסטה ע" ש בייקר כפי שנכתב בפיענוח MRI צסטה ע"ש ביקר או צסטה פופליטיאלית הינו ממצא שכיח. הצסטה הינה נוזל תוך מפרקי(נוזל סינוביאלי) המזדקר לאספקט האחורי של הברך(השקע או הפוסה הפופליטיאלית) . ברוב המקרים הצסטה היא אסימפטומטית(אינה גורמת לכאבים). הצסטה יכולה להופיע ברוב המקרים של שחיקה של מפרק הברך(ארטריטיס), אך יכולה היא להיות קשורה לממצאים חריגים בתוך הברך ביניהם פגיעה במניסקוס או בסחוס. הצסטה יכולה לעיתים רחוקות מאוד לדלוף לתוך השרירים הסמוכים, התמונה הקלינית של דליפה זו יכולה להיות כאב פתאומי בצידו האחורי של הברך. באם אין כאבים בברך אזי אין צורך בטיפול, אך אם ישנם כאבים אזי הטיפול הנחוץ בצסטה ע"ש בייקר הינו טיפול בגורם הצסטה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים