כאבי ברכיים חדשים כתוצאה מאימונים חדשים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/05/2018 | 09:11 | מאת: דני

לדוקטור שלום רב, אני אדם הנחשב משקל מעל הממוצע (97 ק״ג על 1.78 גובה) גילי הוא 22 שנים לאחרונה (חודשיים וחצי) הצטרפתי לקבוצת ריצה בה אני מתאמן בין 2 ל3 אימונים בשבוע של שעה ורבע/וחצי בקצב מתון ואיטי. כאשר לעיתים המשכתי להתאמן גם בבית לאחר שעות האימון על מכשיר אליפטי/ריצות בחוץ. כל זאת תוך שילוב תפריט תזונתי מקצועי שניתן לי. אני מאוד נהנה מהריצות והספורט החדש שנגלה לי אך החלו להופיע לי כאבי ברכיים בעת הליכה יומיומית ולפעמים בעלייה וירידה ממדרגות/מדרכות. סוג הכאב שמגיע לפעמים ״ספונטנית״ הוא כמו דפיקות בצדדים הפנימיים של כך ברך. אני רץ עם מדרסים שעשיתי רק לפני 3 חודשים לראשונה בחיי.. אחי הקטן סובל מבעיות ברך חמורות עקב ״אגן פונה החוצה״ וכעת הוא אינו יכול להתאמן כמעט כלל. לא הייתי רוצה להגיע למקום בו אין נקודת חזור. האם לדעתך המקצועית (עד כמה שניתן בגבולות פורום אינטרנטי) עליי להוריד פשוט את עצימות ותכיפות האימונים והכאב יחלוף ללא פגע לבירכיי?? או שאולי עליי לראות רופא מומחה שיעשה אולטראסאונד וימליץ על טיפול ? נ.ב- יצויין כי לפני הריצות לא הייתי פעיל כמעט כלל מבחינה גופנית.. בתודה גדולה וכבוד רב

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה מומלץ יעוץ אורטופדי בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים