חבלה בברך אחרי תאונה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/04/2017 | 16:49 | מאת: ארי

נפצעתי בתאונת קטנוע. לאחר התאונה סבלתי מידי פעם ממקרים של קריסת ברך. לאחר תקופת פיזיוטרפיה ממושכת הקריסות התמעטו ועד בכלל. בבדיקת mri שעשיתי לאחר התאונה נכתב בפענוח כי אני סובל מקרע ברצועה צולבת קדמית ובמניסקוס, כמו כן נרשם ocdדרגה 3 ונראה בלתי יציב בlfc. לגבי המניסקוס והרצועה אני מתגבר עי פיזיוטרפיה, וניתוח כרגע לא על הפרק. לגבי הנזק בסחוס- כאשר הייתי אצל האורטופד שלי הוא הביט בדיסק של הmri. והוא אמר לי שהוא לא מסכים עם הפענוע והוא לא רואה שום ocd.... מה לעשות? למי להאמין? שהרי שחיקת סחוס הוא דבר מאוד קריטי ומשמעותי עבורי לגבי פעילות ספורט.

שלום רב לזיה אוסטאוכונדרלית OCD משמעו סחוס-עצם- נזק מקומי , היא אינה שחיקת סחוס בעתיד חבלות או פציעות סיב הברך כעבור שנים רבות יכולות להוביל לשחיקת ברך , אך אין זה מחייב OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים