שיתוק מיתר קול

דיון מתוך פורום  בעיות בליעה

20/03/2013 | 10:23 | מאת: הורה מודאג

ד"ר שלום. בני בן השנה וארבעה חודשים סובל משיתוק במיתר קול בשל פגיעת טובוס לאחר הלידה. בשל כך יש לו בעיות בהפקת קול והשתנקויות בזמן צריכת נוזלים. לפני ארבעה חודשים עבר הזרקת שומן למיתר הקול המשותק בתל השומר. יש שיפור קל מבחינת הקול אולם מבחינת ההשתנקויות אין. וכעת הוא מועמד לבדיקת אנדוסקופיה תחת צום וטשטוש בתל השומר ולפי התוצאות יוחלט אם לעשות ניתוח נוסף של הזרקת שומן. לאחרונה היינו אצל רופא א.א.ג. בכיר משניידר אשר במרפאתו ביצע בדיקת אנדוסקופיה לבדיקת המיתרים.וטען כי אכן מיתר אחד לא נע וכי יש לבצע ניתוח נוסף אולם בשניידר הניתוח מתבצע על ידי החדרת חומצה היאלורונית ולא על ידי שומן של הילד עצמו. ובכן שאלתי היא כזו: 1. איזו שיטה של עיבוי המיתר המשותק עדיפה. זו עם הזרקת השומן או זו עם הזרקת החומצה? בהתחשב בכך שהזרקת השומן מצריכה לקיחת שומן מתחת לטבור דבר שמצריך חתך בגופו של התינוק. 2.לגבי בדיקת האנדוסקופיה - למה הרופא משניידר יכול היה לעשות הבדיקה במרפאתו בזמן עירות של התינוק, ללא כל טשטוש ואילו בתל השומר הוא הוזמן לבדיקה תחת אינסטלציה של יום אשפוז כירורגי כולל צום, כולל טשטוש ואח"כ תחת מעקב? הרי באנדוסקופיה הרופא צריך לבדוק את הפעולה של המיתרים, לא? לאור העובדה שכבר עברנו את זה בתל השומר נראה לי שהדבר מאוד מכביד ומיותר. למעשה לפי מה שהרופא משניידר בדק הוא אכן צריך לעבור הזרקה למיתר האם יש צורך שהילד יעבור שוב אנדוסקופיה והפעם עם צום ותחת טשטוש? הבעיה שאם אנו רוצים להמשיך להיות במעקב בתל השומר אז אנו צריכים לעשות את כל הפרוצ' שהם דורשים ואם נחליט שלא לעשות את האנדוסקופיה אצלהם ולפנות לשניידר אז הדבר יקטע את המעקבים בתל השומר. בכל מקרה טובת הילד היא הכי חשובה לנו.. נשמח לשמוע את עצתך...

21/03/2013 | 22:52 | מאת:

ראשית מהיכרות עם הנפשות הפועלות אתם בידיים טובות, גם בתל השומר וגם בשניידר. אין תשובה חד משמעית לגבי הטכניקה. הזרקת שומן אמנם יותר פולשנית אולם יש בה את הסיכוי לכך שהפתרון יהיה ארוך טווח. הזרקת חומצה היאלורונית פחות פולשנית, לא דורשת הוצאת שומן אך התוצאות זמניות. לגבי טכניקת הבדיקה - זה עניין של העדפות ונסיון וגם תלוי בסוג הציוד הקיים. יש דברים שאפשר לראות רק בטשטוש באשפוז יום אולם מנסיוני במקרה של שיתוק מיתר קול אפשר להסתפק גם בבדיקה במרפאה. יש פה דילמות שאין עליהן תשובה חד משמעית. אני לא אומר לכם באיזה מוסד רפואי לבחור, זו תצטרך להיות החלטה שלכם. הפעילו שיקול דעת ואינטואיציה, וקחו בחשבון שבכל מקרה יתכן ויהיה צורך ביותר מפעולה אחד גם בעתיד. שיהיה בהצלחה.

22/03/2013 | 23:14 | מאת: הורה מודאג

לגבי טכניקת הזרקת השומן שמחזיקה יותר זמן, איך זה מסתדר עם העובדה שרק לפני ארבעה חודשים הילד עבר הזרקת שומן וכעת כמעט ולא רואים שיש עיבוי? האם זה נחשב זמן סביר בהתחשב בכך שמדובר בהזרקה של כמויות קטנות מאוד? שוב תודה